יש ברשותכם או ברשות הילדים שלכם אופנוע או קטנוע? חשוב מאוד לדאוג לעשות את ביטוח החובה, ומומלץ בחום לדאוג גם לביטוחים המשלימים – ביטוח מקיף וביטוח צד ג'. במקרה וחס וחלילה תהיו מעורבים בתאונת דרכים, הביטוח ידאג לכך שלפחות תוכלו להרשות לעצמכם את הטיפול הרפואי ולא תתבעו בחשבונות וחובות. במאמר זה נפרט על ביטוחי האופנוע שיש לעשות וכיצד למצוא את הביטוח המתאים.
ביטוח אופנוע – מהם סוגי הביטוחים הקיימים?
בדומה לביטוח רכב, גם עבור רוכבי אופנוע קיימים שלושה סוגים של ביטוח אופנוע המקבלים באופן כללי לביטוחי רכב:
ביטוח חובה לאופנוע
ביטוח חובה, כפי שניתן להבין משמו הוא חובה ורוכב אופנוע שרוכב בלעדיו צפוי לעמוד בפני קנסות ועונשים משמעותיים, אך גרוע מכך במידה ויהיה מעורב בתאונת דרכים הוא צפוי להיות בברוך כלכלי. ביטוח חובה מכסה נזקי גוף ולמעשה את כל הליכים הרפואיים לאחר תאונת דרכים הן עבור הרוכב והן עבור הולכי רגל שפגעו בתאונת הדרכים. עלות ביטוח חובה נקבעת לפי מספר פרמטרים הקשורים הן לסוג האופנוע והן לרוכב, כגון גיל, היסטוריית נהיגה ועבירות תנועה.
ביטוח מקיף לאופנוע
ביטוח מקיף (יחד עם ביטוח צד ג') מהווה מעין ביטוח משלים לביטוח חובה. אם ביטוח חובה מכסה נזקי גוף, ביטוח מקיף מכסה נזקי רכוש שיכולים להיות כבירים לא פחות. למעשה, בתאונה לא קטלנית יתכן ולא יהיו כמעט נזקי גוף, אך הנזקים לאופנוע עלולים להגיע לאלפי שקלים. גם כאן, עלותו של הביטוח נקבעת בהתאם לפרטים של הרוכב וכן בהתאם לאופנוע, כגון המחיר, שנת הייצור שלו, הדגם וכדומה.
ביטוח צד שלישי לאופנוע
ביטוח צד שלישי מכסה נזק שגרם האופנוע שלכם לאחרים, כגון נהגים המעורבים בתאונת דרכים, רכוש ציבורי וכדומה. נדגיש כאן כי ביטוח זה לא מכסה נזק לאופנוע עצמו, כך שהוא אינו תחליף לביטוח מקיף אלא משלים אותו. העלות הכספית של נזק שאתם עלולים לגרום לאחר עלולה להיות אדירה, בעיקר אם למשל פגעתם ברכב יוקרה. גם כאן עלות הביטוח נקבעת בהתאם לקריטריונים שונים של המבוטח והאופנוע.
בחירת הפרמיה המתאימה לכם
שוק הביטוח מציע מגוון אפשרויות לביטוחי אופנוע, וזה לא תמיד פשוט למצוא את הפרמיה המתאימה לכם. מסיבה זו קיימים אתרים שונים כגון האתר של אודי דגן סוכן הביטוח שמאפשר להשוות בהליך פשוט בין פרמיות שונות של ביטוחי נסיעות לחו"ל, דירה, עסקים רכב וכמובן גם ביטוח אופנוע. בתהליך קצר שאורך מספר דקות, אתם ממלאים את הפרטים שלכם ומקבלים הצעות מחיר.
כך תשוו בין פרמיות שונות
משווים הצעות מחיר של פרמיות שונות? מספר דברים שחשוב לשים אליהם לב:
- וודאו שאתם משווים תפוחים לתפוחים, כלומר שהכיסויים שהפרמיות מציעות זהים. לכל כיסוי ישנה משמעות כלכלית ואין היגיון להשוות שתי פרמיות שונות.
- וודאו מהו שיעור ההשתתפות העצמית וראו שהיא הולמת את מחיר הביטוח. באופן כללי, ככל שההשתתפות העצמית גבוהה יותר כך מחיר הביטוח צריך לרדת – וההפך. במידה וזה מתאים לכם, בדקו אם יש אפשרות להעלות את ההשתתפות העצמית תמורת הורדת מחיר הביטוח – ייתכן וזה יהיה משתלם לכם שכן השתתפות עצמית משלמים רק אם עושים תאונה וביטוח משלמים תמיד.
- בדקו האם יש הגבלות, סייגים והחרגות בכיסויים שאתם לוקחים. באופן כללי, חשוב לקרוא את האותיות הקטנות ולוודא שאתם יודעים היטב מה אתם קונים.
- אל תסגרו אצל חברה לפני שאתם בודקים את המוניטין שלה, למשל במדד השירות של משרד האוצר, ביקורות ברשת או דרך חברים שעשו ביטוח בחברה הזו ויוכלו להמליץ עליה.