הליקובקטר פילורי אצל ילדים

תשאלו כל הורה בעולם על התחושות כאשר הילד חולה או לא מרגיש טוב, וכנראה שתשמעו כי מדובר בהרגשה לא נעימה של חוסר אונים ולא מעט תסכול. מעבר לכך, כאשר מדובר על מחלה או בעיה זמנית ונקודתית, זה בסדר ואפשר להתגבר על זה, אבל מה קורה כאשר אנו רואים את הילד סובל על בסיס קבוע ולא מצליחים למצוא את הבעיה על מנת לטפל בה? ובכן, זהו בהחלט מצב קשה אפילו יותר וזה דבר אופייני במיוחד להורים שהילדים שלהם סובלים מחיידק ההליקובקטר פילורי. בגלל שמדובר בנושא שלא כולם מכירים, נרגיע ונאמר שזה אולי לא נעים, אבל לא ממש מסוכן ושבסופו של דבר זה משהו שאפשר להתגבר עליו. הנה כל מה שחשוב לדעת על החיידק הזה אצל ילדים.

מה זה הליקובקטר?

חיידק ההליקובקטר הוא למעשה חיידק בקיבה שנמצא אצל כולנו באופן נורמלי. עם זאת, במקרים רבים ומסיבות שונות, החיידק הזה מתרבה לכמות שעוברת את הטווח הנורמלי וכאן למעשה מתחילות הבעיות. לאחר ארוחות, ילדים ומבוגרים שסובלים מהחיידק יחושו כבדות רבה ותחושת התמלאות גדולה וחריגה גם אחרי מנה קטנה. כמו כן התופעה עשויה לבוא לידי ביטוי בצרבות כאשר האוכל עולה במעלה הוושט, בנפיחות וכאבי בטן, בשיהוקים תכופים בעלי ריח רע וללא טיפול לאחר זמן ארוך זה גם יכול להביא למצב של כיבי קיבה. אז מה עושים? בואו נבחן כמה שיטות טיפול.

הטיפול הקונבנציונלי

קודם כל שווה לדעת שהגילוי של החיידק הוא פשוט והוא נעשה לרוב על ידי תבחין נשיפה, כך שזה בהחלט עניין של מה בכך לגלות שזאת הבעיה. מכאן, יציעו הרופאים המערביים ברוב המקרים טיפול אנטיביוטי משולב למשך מספר שבועות ובמקרים של תסמינים לא נעימים כמו צרבות או כאבי בטן, הם עשויים גם להציע תרופות שונות להקלה. בחלק מן המקרים הטיפול הסטנדרטי עובד, אבל חשוב לדעת שההליקובקטר הוא חיידק עקשן למדי ולפעמים זה לא עוזר. אם כן זה המצב, חשוב להכיר גם את שאר דרכי הטיפול.

התאמת התפריט

ההליקובקטר הוא עקשן ועמיד כל כך, מפני שהוא ניזון מהרכיבים התזונתיים שאנו מכניסים לקיבה שלנו. בפרט, הוא אוהב סוכר, פחמימות ריקות (יש גם מאכלים שמכילים כמות פחמימה גבוהה אבל לא נחשבים פחמימות, ואותם כדאי להגביל בכמות) ואוכל מטוגן ומי שמתמודד עם ההליקובקטר חייב להוריד את הדברים הללו מהתפריט בהקדם. המזון שכן כדאי לאכול משתנה בין אדם לאדם, ולכן מומלץ מאד לגשת עם הילדים לתזונאי מוסמך או להומאופתים ולהתאים תפריט שילווה אותם כמספר חודשים עד לנקודה בה מצליחים למגר את החיידק. עוד דבר ששווה לדעת שפחות רלוונטי לילדים, הוא שהתסמינים של ההליקובקטר מחמירים כמעט תמיד אצל מי שמעשן וצורך משקאות אלכוהוליים וזה גם משהו שכדאי להימנע ממנו לתקופה ממושכת אם רוצים להתגבר על הבעיה.

תוספי תזונה

שימו לב שכאשר רוצים להשתמש בתוספי תזונה ובפרט כאשר מדובר על ילדים, חשוב מאד להתייעץ קודם כל עם גורם רפואי מוסמך. כאן שווה לדעת כי ישנם בהחלט תוספים מצוינים עם רכיבים שיכולים לדכא את הכמויות הגדולות של החיידק בקיבה ולהביא להקלה, ושווה מאד להכיר אותם. לאחר שמצאתם תוספים מתאימים, התייעצו עם רופא הילדים ובדקו אם אין מניעה ליטול אותם, ושווה בהחלט להשתמש בהם יחד עם תפריט מותאם מראש.

נכון – זה לא נעים לראות את הילד סובל וזה משהו שקורה לא מעט כשסובלים מהחיידק העיקש, אך חשוב לדעת שעם טיפול נכון, עקבי וסבלני, ניתן להתגבר על בעיה ולחזור לחיות חיים נורמליים ונעימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *