שנת 2020 ככל הנראה תיחקק לעד בתודעת הציבור כולו בתור השנה שבה פרצה לחיינו מגפת הקורונה, המחלה הנשימתית שהתפשטה מסין אל העולם כולו. מחלת הקורונה עוררה בהלה רבה בשעתו, אלא שתוך כמה חודשים החלו בייצור הבדיקות הביתיות והחיסונים, ובשילוב עם ההנחיות הקפדניות הצליחה ישראל להביא למיגור משמעותי של המחלה. עם זאת, המחלה עדיין כאן ועלינו ללמוד לחיות עמה. אז כיצד נשלח את ילדינו לגן ולבית הספר ללא חשש? בדיקות קורונה הן הפתרון. הורים יקרים, ריכזנו עבורכם במאמר זה את כל המידע על בדיקות קורונה לילדים.

בדיקות הקורונה

קורונה היא מחלה מידבקת מאוד, אולם רבים מהנבדקים כלל לא יודעים שנדבקו בקורונה משום שהם אינם מפתחים תסמינים. למרות זאת, הם עלולים להדביק אחרים, ולכן חשוב לערוך בדיקות קורונה בכל רגע שעולה חשד להידבקות בנגיף. לדוגמה, אם ילדכם שהה בכיתה עם ילד שנמצא מאומת לקורונה, יש לערוך לו בדיקה גם אם אינו פיתח תסמינים כלשהם. כדי להסיר ספקות, ניתן לבצע את כל סוגי בדיקות הקורונה הקיימות כיום בשוק, לרבות בדיקות PCR (בדיקה מעבדתית) ובדיקות אנטיגן מטעם מגן דוד אדום או בדיקות אנטיגן ביתיות.

את הבדיקה ניתן לבצע בילדים בכל גיל, במיוחד אם הילד מפתח תסמינים או במקרה בו מתעורר חשד שהילד נדבק. כמו כן, גם אם אין תסמינים או חשד להידבקות בקורונה, הורים לילדי מעונות יום, לתלמידי גנים ובתי ספר בכיתות א' עד ו' נדרשים לבצע בדיקת אנטיגן לפני ההגעה לבית הספר בימי ראשון ורביעי. ילדים בכיתות ז' עד י"ב אינם נדרשים לבצע בדיקות שבועיות, אלא רק במקרה שבו מופיעים תסמינים.

 

 

תסמיני קורונה

חושדים שהילד נדבק בקורונה? כהורים, אנחנו כמובן רוצים לשמור תמיד על בריאות והתפתחות הילד, אלא שלא תמיד ניתן למנוע ממנו להידבק ממחלות כאלה ואחרות. הילד עשוי שלא לפתח תסמינים למחלת הקורונה כלל, אך במקרה שכן יש תסמינים, הם ככל הנראה יופיעו בדרכי הנשימה העליונות ויכללו שיעול יבש ו/או קוצר נשימה. כמו כן, עלולים להתלוות לתסמינים אלו גם תסמינים נוספים כמו חום, כאבי שרירים, אובדן של חוש הטעם והריח וגודש באף. ברגע שהילד מתחיל לפתח תסמינים, אין לשלוח אותו למסגרת החינוכית ועליו להיבדק בבדיקת אנטיגן ביתית. אם הילד שלכם נמצא חיובי לבדיקת קורונה, עליו להישמע להוראות משרד הבריאות ולהישאר בבידוד בביתו עד אשר יימצא שלילי לנגיף.

הנחיות לשמירה מפני הידבקות

בראש ובראשונה, אחת הדרכים היעילות לשמירה מפני הידבקות היא קבלת חיסון על פי ההנחיות. חיסון קורונה ניתן לקבל החל מגיל חצי שנה דרך כל אחת מקופות החולים בישראל (שימו לב שאסור להתחסן בזמן מחלת קורונה פעילה). כמו כן, מומלץ לשמור ככל הניתן על כללי היגיינה על פי ההנחיות של משרד הבריאות, לרבות עטית מסכת פה-אף במקומות ציבוריים (במיוחד בחללים סגורים והומי אדם, כמו בכיתה, או בתחבורה ציבורית), הימנעות מהתקהלויות ושמירה על מרחק של כשני מטרים מאדם לאדם. נוסף על כל אלו, נדגיש שחשוב מאוד לא לצאת מהבית בזמן המחלה, גם אם התסמינים קלים או אם התסמינים חלפו, עד שבדיקת אנטיגן תאשר שאכן החלמתם מהמחלה.

סיכום

לסיכום, מחלת הקורונה היא מחלה נגיפית שפרצה לחיינו בסערה לפני יותר משנתיים, ואף על פי שהמגפה דעכה באופן משמעותי ביותר, בכל זאת חשוב לשמור על ההנחיות ועל עריכת בדיקות, במיוחד כאשר מתעורר חשד להידבקות בנגיף.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *