רעיונות למנות בשר

הנה הגיע עוד ערב משפחתי והילדים מסתכלים עליכם במבט של "שוב נאכל חביתה עם סלט?!". ארוחת ערב משפחתית חייבת להיות מעניינת ולהכיל מרכיבים חיוניים לגוף. לכן אם אתם אוכלים את הארוחה החמה שלכם בערב, כדאי שהיא תכלול בשר. אז איך מוצאים מתכונים למנות בשר עשירות? ואיזה רעיונות תוכלו לקבל ממש כאן? הפרטים, בהמשך.

לפני הכול: בודקים איזה אתרים יכולים לספק לכם מתכונים קלים ומהירים

אם אתם נוהגים לבשל למשפחה או רוצים להתחיל לבשל באופן יום יומי: כדאי שיהיה לכם אתר טוב שיש בו מתכונים שווים. אחד מהם הוא האתר של מעדני גורמה. כאן יש כמה רעיונות שיכולים לעזור לכם להכין ארוחות בשר מושלמות ללא מאמץ מיותר.

אז איזה רעיונות יש למנות בשר מגניבות ושוות? הנה כמה מהם:

לחמעג'ון

לחמעג'ון הוא מאכל טורקי שיש בו בשר ירקות וחלבונים שטובים לחיזוק הגוף. מדובר בבצק אפוי ושטוח עליו מונחים בשר טחון וירקות. לחמעג'ון הוא מעין פיצת בשר דקה מזינה וטעימה שאפשר רק לחמם ולהגיש. את המאפה אפשר להכין מפיתה גזורה לשניים שעל כל אחת מורחים תערובת בשר טחון עם בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם. תבלינים אפשריים הם כמון ובהרת, מלח, פלפל ומעט פלפל חריף. סוד הקסם של הלחמעג'ון הוא הגיוון בסגנונות ההגשה בין תרבות לתרבות, כך שזו יכולה להיות מנה מעניינת במיוחד.

תבשילי קטניות עם קוביות בשר

תבשילי קטניות הם כאלה שנפוצים  בקרב ספרדים בעיקר בחגים ובראש השנה. מדובר על תבשילים שיש בהם קטניות מבושלים כמו חומוס, שעועית שחורה ועדשים. כך אפשר לקבל ארוחה עם מנות ברזל טובות. תבשיל חומוס רתוח עם קוביות בשר 8 מטוגנות בסיר לחץ, יהיה נפלא! את הקוביות מטגנים בסנטימטר שמן עד סגירה מכל הכיוונים. לאחר מכן מוסיפים קטנייה מבושלת ורכה כמו חומוס ומבשלים בסיר שעה לפחות. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מי שירצה יוכל להוסיף ירק כמו מנגולד או כרישה קצוצים.

מיני קובות

קובה עם בשר מאפשר פתרון מושלם לחודשי החורף והסתיו. צלחת קובה מכילה פחמימות, ברזל וסידן וגם חלבונים וירקות. בחרו מתכון לקובה החל מקובה דלעת ממולאת עוף או בשר אדום עד קובה חמוסטה ממולאת בבשר ראש או אסאדו מפורק. הכנת קובה לא מאד קשה ודומה להכנת כיסונים במידה ואינכם יודעים "לגלגל" קובות כמו הסבתות. מי שירצה יוכל להכין כמות של קובות מראש, להקפיא ולהוסיף למרק טרי בכל פעם שמתחשק לכם לשבת לארוחת ערב חמימה.

קציצות מסוגים שונים

קציצות בשר מתאימות בעיקר כשיש לכם בשר טחון במקרר כבר יומיים. אם במקרר יש בשר כזה שיושב לצד ירקות כמו עגבניות, בצל, סלרי, פטרוזיליה ואפילו תפוחי אדמה – זה הזמן להכין קציצות. קציצות בשר אפשר להכין מכול מיני סוגים, החל מקציצות 'מיט-בול' שוודיות עד קציצות מרוקאיות או כאלה המכילות לחם לבן שקצת נשכח בקופסת הלחם. חפשו מתכונים לקציצות בשר והשתמשו בכל המרכיבים שיש לכם כדי להכין את הקציצות המושלמות למשפחה שלכם. מי שירצה יוכל להכין 'סלופי ג'ו' בקלות עם תערובת של בשר טחון, עגבניות, ותבלינים. לאחר ההכנה אפשר להכניס את הקציצות בלחמניות טריות עם מעט טחינה לארוחה משביעה במיוחד שהילדים ממש יאהבו!

עיג'ה

מכירים את קציצת הירק הזאת שמכינים מתפוחי אדמה, בצל, סלרי וגזר? עכשיו אפשר להוסיף לה גם בשר. מגרדים בפומפייה את כל הירקות שאתם אוהבים כולל תפוחי אדמה, סוחטים נוזלים, מוסיפים כמות בשר טחון שרוצים, מוסיפים ביצים וקמח ומטגנים. את העיג'ה אפשר להכניס לפיתה עם מלפפון ירוק חתוך דק. אז קדימה, זה הזמן להכין מתוכני בשר שווים לארוחת הערב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *