להכין עוגות זה דבר שדורש השקעה בעיקר כאשר מכינים עוגות מקושטות שיש עליהן זילופים של קצפות או קישוטים אחרים. לאפות עם הילדים זה גם כן דבר מאתגר שידרוש אפילו יותר תשומת לב והשקעה ממבוגרים. אבל זמן האיכות שתבלו יחדיו והתוצאות המרגשות – יהיה שוות כל מאמץ שתשקיעו! לכן כדאי לבלות זמן באפיה וקישוט עוגות עם הילדים. אם אתם רוצים לזלף עם הילדים קצפת על עוגה, ליצור קישוטים מעוצבים ולהנות מעוגה מעוצבת: כדאי שתשימו לב לכמה טיפים לעבודת זילוף עם ילדים. אז כיצד צולחים את האפייה והזילוף? הנה מספר דגשים:
רכישת ציוד מתאים
כאשר אתם אופים ועוסקים בקונדיטוריה, רצוי שיהיה לכם ציוד אפיה מתאים החל מתבניות עד כוסות מדידה ולקקנים, בצק סוכר, מערבל ובצק סוכר. אם תרצו לזלף קצפת או מרנג על עוגה תצטרכו שקיות זילוף כדי לבצע את הפעולה. כדאי שיהיו לכם מספר שקיות גם עבורכם וגם עבור הילדים. בחרו את הגודל הנכון של השקיות על פי הצרכים שלכם במטבח ובחרו שקיות זילוף חזקות ומקצועיות שיהיה קל לתפעל עם הילדים.
תכנון העוגה ביחד
לפני שאתם מתחילים לעבוד יחדיו, כדאי לתכנן יחד את העוגה ולוודא שהילדים אוהבים את מה שאתם מתכוונים לאפות. זה נכון, הילד לא יחליט כיצד לאפות את העוגה או מה יהיה בעוגה מבחינת מרכיבים, אבל גיבוש יחד של רעיון כללי לאפייה ידרבן אותו לעזור במלאכה וגם לעזור לזלף את הקצפת על העוגה. בחרו קונספט מתאים ליכולת שלכם, כמו למשל עוגת דובדבנים שבשוליה מזלפים קצפת ומעטרים בדובדבנים, או עוגת שוקולד עם זילוף של קצפת לבנה בצדדים.
טכניקות זילוף על עוגה
בהתחלה יש להוציא את העוגה מהתנור ויש לתת לה להתקרר כדי שהעוגה החמה לא תמיס את הקצפת שתניחו על העוגה. כדאי להמתין מספר שעות לקירור, גם מבפנים וגם מבחוץ. בינתיים אפשר להכין קצפת יציבה.
כאשר אתם מתחילים בזילוף יש להכניס את החומר שאתם מזלפים לשקית ולהתאים צנתר נכון לעובי הזילוף שתרצו. בחרו צנתרים מקצועיים מנירוסטה באמצעותם אפשר לעצב ביציבות את העוגה.
כאשר אתם מזלפים עם הילדים הדגימו להם את הפעולה ואת הזילוף הראשון אותו תבצעו יחד כאשר אתם אוחזים בכף ידו של הילד ומכוונים אותו לתנועות הנכונות. כדי להתאמן יחדיו כדאי לצפות בסרטוני הדרכה לזילוף עוגות.
כמה דגשים להצלחה:
אפו עוגות לפי הוראות ומתכון מדויק כדי להגיע למקסימום תוצאות והצלחה.
תכננו יחד עם הילד את העוגה ואת הצורה בה תקשטו אותה.
הכינו קצפת יציבה, רצוי חלבית, כדי לקבל תוצאות טובות.
רכשו ציוד אפיה מחנות מקצועית שתספק לכם ציוד מקצועי וכמה שיותר נוח לעבודה.
אל תתחילו ישר לזלף ולקשט עוגות ראווה שמתאימות לקונדיטורים מקצועיים…התחילו בקטן עם דוגמאות פשוטות יחסית כמו למשל עוגת מגרש כדורגל או עוגת 'הלו קיטי' עם תמונה בבצק סוכר שרק צריך להניח על העוגה.
זלפו קצפת בצורה יצירתית בשולי העוגה.
היו סבלניים עם הילדים גם כאשר הזילוף אינו מדויק או נכון. החוויה אמורה להיות נעימה לשניכם.
זכרו כי העוגה טעימה גם כאשר היא לא נראית מושלמת ומה שחשוב הוא העשייה והדרך שעשיתם כדי להגיש עוגה מקסימה שהילדים עזרו להכין.
באמצעות תשומת לב לכל הדגשים, צפייה בסרטוני הדרכה וגם ציוד מקצועי – אפשר לזלף קצפת על עוגה בצורה יעילה ומקצועית.