מצד אחד אנו כמהים לראות את הילד שלנו מטפס בשלבי ההתפתחות ועושה כמה שיותר דברים באופן עצמאי, אך מצד שני על מנת להגיע ליעד, עלינו כהורים להיות מוכנים לתהליך – להיות מוכנים לעבור תקופה של קושי, חוסר נוחות ושמצריכה הרבה יותר השקעה. אי לכך, ממש כפי שיש להשקיע על מנת ללמד את הפעוט הרגלי שינה, כך גם יש להשקיע על מנת לגמול את הפעוט מהחיתול, כאשר מראש נקדים ונציין שברוב המקרים הפחד מהתהליך הרבה יותר מאיים מאשר המציאות בשטח.

גמילה מחיתולים

הכוונה מקצועית

ציינו שלעיתים הקושי הגדול ביותר בגמילה טמון בנו ההורים, וזאת כי אף פעם לא נעים לגלות על הספה כתם רטוב, להתמודד עם העובדה שהילד עשוי "להפתיע" בבית של חברים, להחליף מדי יום מצעים וכדומה, ועל כן עבור רבים הדרכת הורים מהווה פתרון אידאלי, ולו בשל התמיכה וההכוונה המקצועית אשר מסייעים להבין שיש נתיב בטוח בו ניתן לעבור ביחד עם הפעוט, ולא, אנחנו לגמרי לא מתמודדים לבד, אלא נעזרים בניסיונם של אנשי מקצוע. אי לכך, אם חשים חשש ותסכול, פשוט פנו לקבל סיוע.

מתחילים!

אחת מהטעויות הנפוצות בתחום, טמונה בעובדה שהורים רבים מחכים יותר מדי, או לחלופין מתחילים ומפסיקים, ולו כי החורף הגיע, נרכש שטיח חדש, ההתחלה קשה וכדומה. אז מתי נכון להתחיל? עדיף כמה שיותר מוקדם. כבר מגיל שנה יש לבחון האם הילד מראה סימנים שהוא בכיוון. מכאן שאין לחכות לגיל 3, גם אם רבים בארץ נוהגים כך, אלא יש לשאוף שעד גיל שנתיים הילד כבר יהיה גמול, אך יש לשים לב שלא משלבים זאת עם אירוע מרגש אחר, כגון טיול, לידת אח וכדומה. מבקשים תמריץ? תחשבו כמה אתם משלמים מדי חודש על חיתולים.

הכנה מקדימה

רגע לאחר שמקבלים החלטה שעומדים להתחיל, ראוי לוודא שיש בבית מגבונים, ישבנון, סיר (פלוס אחד זהה בגן) ואפילו פרסים קטנים. מה עוד יש להכין מראש? את הלו"ז המשפחתי, משמע יש למזער כמה שיותר נסיעות מחוץ לבית בשבוע הראשון, כי לא יהיה זה נכון לשים חיתול לפני נסיעה. מה יש לקחת בחשבון? שגמילת לילה תחכה שגמילה יום תתחיל לקבל כיוון. למה יש להיות מוכנים? שאתם לפני כמה ימים שבהם יהיה עליכם לפנות לא מעט פספוסים, אם מהתחתונים ואם מהסיר (התרחיש החיובי) ויש להתחיל להיות ערניים לסימנים מקדימים.

עוברים לסיר

הימנעו משאלות תכופות של "יש לך פיפי"? אלא תיזמו במהלך היום ישיבה ממושכת על הסיר של לפחות חמש דקות, בהן ניתן לקרוא לילד סיפור ולדבר על כך שעכשיו גדולים ואת הפיפי והקקי רק בסיר עושים. הילד הצליח? מצוין! התלהבו ותחגגו. לא עשה דבר? שבחו את עצם ההתמדה בישיבה על הסיר. הילד פספס במטבח? לא נורא! לא כועסים, כן מסבירים שפיפי בתחתונים לא כ"כ נעים ובפעם הבאה אם מרגישים שיש הולכים לסיר. אט אט הילד ילמד להתאפק ותדירות ההצלחה תגדל.

טיפים נוספים

בכול שיטה שתבחרו תמצאו טיפים מעט שונים, אך באופן כללי עקבו אחר הטיפים הבאים:

גמילה מוצלחת

מרגש? אכן. קשה? גם כן. ארוך? לרוב תהליך איכותי יהיה יחסית קצר. הכי חשוב הוא שאל תשוו לתהליך הגמילה של ילדים אחרים, אל תכעסו, זכרו שמדובר בקטנטנים שלכם, תאהבו כל הזמן והכי חשוב אל תשכחו לומר להם את זה בכל הזדמנות. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *