בעיות נוירולוגיות אצל ילדים

אפילפסיה, מיגרנות, הפרעות בשפה ובתנועה, מחלות עצב שריר, הפרעות מוטוריות וכולי כולן מחלות ובעיות נוירולוגיות שיכולות להופיע אצל ילדים. זה נכון שמדובר באחוז לא גדול של ילדים אשר סובלים מהפרעות כאלה (למעשה כ 3 אחוזים מהמטופלים של אחת מקופות החולים הגדולות בישראל סובלים מבעיות נוירולוגיות) אבל חשוב להכיר יותר את הצד העצבי של הגוף ולדעת מה לעשות במידה ומופיעים תסמינים חשודים בילד שלכם.

אז איזה בעיות נוירולוגיות עלולות להופיע אצל ילדים?

יש כמה בעיות שחשוב לאבחן וכדי להתחיל ולאבחן אותן יש לקבוע תור באינטרנט לנוירולוג ילדים מומלץ. מי שירצה יוכל לקבוע תורים און ליין באתר דוקתורים.

להלן רשימה ששל בעיות עצביות שעלולות להופיע אצל ילדים:

הפרעות מוטוריות

הפרעות כמו הליכה מאוחרת, מתח בשרירים, בעיות מוטוריות, ניוון שרירים ושיתוק מוחין.

הפרעות בדיבור

מדובר במקרים של דיבור איטי או דיבור באיחור בעיקר אצל פעוטות שחווים קושי בדיבור, בעיות שמיעה וכולי.

הפרעות תנועה

גם קשיים בתנועה כמו תנועות בלתי רצוניות, טיקים או סימנים לתסמונת טורט, רעד ודיסטוניה: דורשים אבחון מידי וטיפול מתאים.

מיגרנות

במקרים של כאבי ראש תכופים או מיגרנות (כאבי ראש עזים מלווים בהקאות וחוסר תפקוד) יש לבדוק את הילד על ידי פנייה לנוירולוג.

מומים של המוח

הפרעות במבנה הראש וגודל לא פרופורציונאלי של ראש הפעוט כמו גם פרכוסים או אפילפסיה וכולי, את כולם מאבחנים כבר בשעות הראשונות של הילוד.

דלקות קרום המוח

מומים מולדים ובעיות בכלי הדם של המוח. קרישי דם, גידולים ממאירים וכולי.

לצערנו, קצרה היריעה מלהכיל את כל הבעיות המוטוריות והנוירולוגיות שעלולות להופיע בילדים, אבל חשוב לדעת כי את מרבית הבעיות מאבחנים כבר בימים הראשונים מרגע הלידה. לעיתים יש בעיות שעלולות להתפתח דווקא בשלבים מאוחרים יותר כמו דלקת קרום המוח או דימומים מוחיים עקב חבלות ראש. יש מקרים של מיגרנות קשות אצל ילדים או קרישי דם שנוצרים לאחר הלידה, ולעיתים מתגלות מאוחר יותר הפרעות מטבוליות המפריעות להתפתחות טובה, הפרעות התנהגות ותקשורת, אוטיזם שמתגלה מאוחר ובעיות רגשיות.

תסמינים לבעיות נוירולוגיות ולמה חשוב לשים לב

יש לא מעט תסמינים לבעיות שדורשות בדיקה ולאחר מכן אבחון של נוירולוג ומתן טיפול מתאים. בין התסמינים: כאבי ראש פנים וצוואר, דקירות בגפיים מלוות בתחושת צריבה וזרמים בגפיים, סחרחורות וחולשה של השרירים, הפרעות תחושתיות, חוסר יציבות ובעיות בהליכה, ליקוי ראיה, הפרעות בריכוז ובזיכרון, ליקוי בדיבור ובעיות שליטה בסוגרים.

טיפול בבעיות נוירולוגיות

הפרעות במערכת העצבים מטופלות בדרך כלל בתרופות כמו אימורן או קופקסון וסטרואידים בתוספת טיפולים אלטרנטיביים וטיפולים משלימים של מומחים. באפילפסיה למשל, מטפלים בעזרת תרופות אנטי אפילפטיות המונעות התקפי פרכוס. לעיתים יש צורך ליטול רטלין שעוזר לטפל בהפרעות קשב וריכוז. במיגרנות מטפלים בתרופות ממשפחת הטריפטנים. יש ילדים שסובלים מכאבים נוירופתיים ומטופלים בתרופות נוגדות כאב.

אבחנה

כדי לאבחן בעיות נוירולוגיות אצל ילדים יש לקבל הפנייה מרופא המשפחה לנוירולוג שיתשאל את ההורים והילד לגבי התסמינים וימשיך את האבחון עם בדיקות עזר שישללו או יאמתו את המחלה. הבדיקות השכיחות שמבצעים נוירולוגים הן בדיקות MRI או CT  ראש בדיקות דם, ניקור מותני, בדיקות פעילות חשמלית של שרירים, בדיקות ראייה ושאר בדיקות נוירו פיזיולוגיות דרושות. אז אם אתם שמים לב לתסמינים שהזכרנו ולבעיות אשר נראות נוירולוגיות אצל הילד שלכם – חשוב לאבחן את הבעיה אצל נוירולוג מומלץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *