לרבים מאתנו ההורים היה סמארטפון רק לאחר הצבא ואילו גם הנייד הראשון (והלא חכם) ניתן לנו רק אי שם בסוף התיכון, אך כיום הריצה הטכנולוגית מובילה גם את ההורים למרתון חדש, כזה שההורים שלנו לא הכירו. כיום השאלה שחוזרת על עצמה היא האם כיתה א' מתאימה עבור רכישת הסמארטפון הראשון ובו זמנית רבים תוהים כיצד מגנים על הילד מתכנים שאינם מותאמים לו, כאלו שהמכשיר בקלות עשוי להציף.

פלוס לצד מינוס

אם נרחיב, נציין שאומנם מאוד ייתכן שהילד ישמח לקבל סמארטפון עוד בגן, ולו כי הילדים של היום יודעים לתפעל את המכשירים החכמים בקלות יתרה ונמשכים אליהם באופן טבעי, אך מצד שני אנו ההורים מבקשים להרחיק מהם את הנייד ובו זמנית להיעזר בו, במיוחד כאשר הילדים עוברים לבית הספר ואנו תוהים האם הם עלו על ההסעה, חזרו מהחוג וכדומה. כמו כן, כפי שציינו קיים שיקול נוסף במשוואה שמצריך תשומת לב מלאה, ופה אנו מדברים על הסכנה שהמכשיר מביא עמו: הרשתות החברתיות – היכן שהדברים בקלות יכולים לצאת משליטה, ולו בשל חשיפה לתכנים שאינם הולמים את גיל הילדים.

צורך כפול לצד מענה

נציין כי באתר cellcomshop נמצא מגוון עשיר של מכשירים מתקדמים לצד מגוון אופציות שנוגעות לחבילת גלישה, כך שבהחלט ניתן למצוא פשרה – לרכוש לילד מכשיר יחסית פשוט ולבחור עבורו חבילת גלישה מוגבלת, כך שלנו ההורים תהיה כמה שיותר שליטה. מאיזה גיל מוטב ליישם זאת? ובכן אם הנייד הכרחי בשביל שאתם ההורים תוכלו להיות בקשר רציף עם הילד, הרי שגם כיתה א' עשויה להצדיק את הרכישה, אך ההמלצה הגורפת היא לחכות לכיתה ג', אם כי הפעם לא בשל הצרכים שלנו ההורים, אלא ההיפך בשל הצרכים של הילדים – כדי שהילד לא יהיה מחוץ למעגל, אלא יוכל לשמור על קשר עם חברי הכיתה, להיות חלק מקבוצת הווטסאפ של חברי החוג וכדומה.

סמארטפון לילדים

חינוך מתחיל בבית

בין אם החלטתם לתת לילד סמארטפון בגיל 8 או 12, קחו בחשבון שעליכם ההורים לשבת ולהגדיר ציפיות. בעת הענקת המכשיר חשוב להעביר לילד מה אתם מרשים לעשות עם המכשיר ומה לא, ואף מתי ולכמה זמן. כמו כן, אם מסבירים לילד שאינכם מרשים לו לבהות במכשיר סתם כך במהלך היום, הרי שעליכם להוות דוגמה: הימנעו מלגלוש במכשיר בסלון או בעת הארוחה – טיפ זה יעיל עבור כל המשפחה!

הגדרת גבולות

הבהירו לילד שאם הוא נתקל בתוכן שאינו הולם שימהר לפנות אליכם. הסבירו לילד שהמכשיר הנו כלי עזר ולא מחשב או צעצוע. דברו עם הילדים על הסכנות שעשויות להיות ברשתות החברתיות וכמובן שמוטב לשקול התקנה של  אפליקציה ייעודית – אפליקציית בקרת הורים (גם אם זו פגיעה בפרטיות תזכרו שמדובר בשמירה על ביטחון הילד). מה עוד ניתן לעשות? שני דברים: לבקש מהמורים שידברו עם התלמידים על הסכנות שמצויות ברשת והסבירו לילדים שאתם תמיד שם עבורם, לא שופטים וכן תומכים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *